Hammarby IF

På Södermalm i Stockholm huserar den anrika föreningen Hammarby IF. Från början en roddförening som grundades 1889 under namnet “Hammarby rodd”, men sedan 1897 är kända som Hammarby IF. Idrotterna som rymts i föreningen har kommit och gått genom åren, men bland de största kan nämnas bandy, handboll och såklart – fotboll. Hammarby IF har många trogna supportrar i främst fotboll, och publiken hånar gärna motståndarsupportrar och lag för alltifrån lagets härkomst till klassiska spelartabbar. Det görs dock med gott humör. Bajensupportrarna har också en stor dos självdistans och hånas tillbaka för sina arbetarklassrötter och gamla supporterprofiler som Kenta Gustafsson. Supportrarna parodieras bland annat i serien “Café Bärs” som sändes på Kanal 5. Serien handlar om fyra Hammarbysupportrar som träffas på en pub på Södermalm för att bland annat prata fotboll och recensera öl. Bland andra inslag i programmet kan nämnas “Jockes Hantverkarskola”, “Relationstips med Hasse Hansson” och hur en förskola med Hammarbyinriktning hade kunnat se ut.

Kennedys fortsatta karriär

Det har varit en jobbig väntan för Bajensupportrarna – vad ska hända med Kennedy Bakircioglu? Äntligen blev det klart att kung Kennedy stannar i Hammarby för ännu en säsong. Den 37 -årige mittfältaren från Södertälje har tidigare spelat i Hammarby mellan 1999-2003, och återvände till klubben 2012 efter en karriär i Grekland, Nederländerna och Spanien. Kennedy har ett stort hjärta för klubben och är omtyckt av både supportrar och lagkamrater. Det har spekulerats om att säsongen 2017 skulle ha blivit den sista för spelaren, men till fansens stora lättnad blev det en förlängning. Kennedy är lagkapten och beskrivs ha funnits sig bra i sin roll, med ett stort ansvar för att lyfta och hjälpa de andra spelarna. Själv säger han sig älska klubben och vilja vara kvar så länge han har något att bidra med. Sportchefen för Hammarby lyfter fram den stora omsättningen på spelare som varit under säsongen, och menar att det gör Kennedys position som Hammarbys identitet extra viktig. Hammarby är ett av de lag i Allsvenskan som får starka påtryckningar och förväntningar från fansen att leva upp till.

Badrumsrenovering av proffs

Charm och humor i all ära – men när det kommer till badrumsrenovering Stockholm, vill man inte ha det som i “Jockes Hantverkarskola” i Café Bärs. Det är många bestämmelser att förhålla sig till när det kommer till våtutrymmen, då det i slutändan handlar om funktion och säkerhet. Ett vattenskadat badrum är i första hand ett problem för den boende, men kan i värsta fall påverka även grannarna och resten av fastigheten. Det estetiska vid en renovering är självklart också viktigt, och därför kan det vara bra att kolla upp firman man ska anlita för att få referenser och kanske se exempel på tidigare arbeten. Det kan också vara en idé att höra med vänner och bekanta om de har erfarenheter att dela med sig av. Nätet är en god källa till information, och det finns otaliga recensionssidor att hitta omdömen på. Ett grundligt förarbete när det kommer till att hitta rätt firma, kan spara in både tid och pengar när det kommer till kritan.