Evenemang på klubbnivå

Ofta när det gäller klubbar så kan det vara en tuff kamp ekonomiskt. Det är inte alla som stöds av bidrag som kan bära dem genom året. I dessa fall krävs det att klubben är innovativ och hittar sätt att få in ekonomiska medel till klubben.

När det gäller fotboll finns en del alternativ. Träningsläger är ett alternativ, vilket många klubbar håller särskilt på sommaren, men det krävs sina insatser. Ett träningsläger måste ge nåt extra för att uppfylla sitt syfte. En extern tränare kan vara ett plus, och då gärna någon som har ett namn, det vill säga nån som kan sälja in träningslägret och där deltagarna känner att de får något utöver det vanliga. Detta i sig kostar även pengar och det gäller att hitta en balans mellan kostnaden för externa tränare och inkomsten från träningsdeltagarna. Som klubb vill du att så många medlemmar som möjligt ska kunna delta i lägret och blir kostnaden för dyr för att delta, kommer inte alla att ha råd att vara med.

Organisera ett läger

Efter detta kommer själva grovjobbet: var lägret ska hållas, att få funktionärer att ställa upp till football_iu_1996övriga aktiviteter. Det kräver en lokal, en bra plats att ha föreläsningar på, möjlighet att laga mat på och tillräckligt många sovplatser samt toaletter för alla deltagare. När alla åldrar i idrotten ska samlas samtidigt räcker oftast inte det befintliga antalet till, men det går alltid att lösa. En mulltoa 55 är något som temporärt kan sättas in och fungera för att kunna erbjuda dessa faciliteter för alla deltagare. Det är mycket att tänka på och hålla reda på, för tyvärr är allt inte lir på plan.

Övriga aktiviteter

Allt är som sagt inte spel utan lite annat måste kunna erbjudas. Det finns en gräns för hur mycket information som kan tas in och lite annan lek kan med fördel inkluderas. Leka kurragömma kanske duger när de är i åldern 7 – 8 år men kommer det till tonåringar krävs nog något annat. Ta hjälp av deltagarna själva för att få till det!

Oavsett vilken idrott som utövas på klubblägret så är det ett evenemang som skapar gemenskap och binder samman klubbens medlemmar. Även om idrotten utövas individuellt så blir vi-känslan viktigt i hur väl medlemmarna stöttar och supportrar varandra. En mycket viktig faktor inom klubbtänket.