Sunnanå SK:s damsektion

De flesta känner igen Sunnanå Sportklubb tack vare klubbens damsektion för fotboll. Denna sektions historia tog sin början år 1974, och sedan dess har Sunnanå SK blivit ett av de lag som spelat allra flest matcher och säsonger i Damallsvenskan. Sunnanå Sportklubbs damfotbollslag blev dessutom svenska mästare år 1980 och år 1982, vann Svenska cupen år 1983 och tog silver i Svenska cupen år 1986 och 1997.hanna_marklund_in_2015

Genom åren har damsektionen för fotboll i Sunnanå Sportklubb varit hem åt en rad kända profiler inom damfotboll. Sunnanå SK är till exempel hemmaklubb för Hanna Marklund, som tilldelades Diamantbollen år 2005. Hanna Marklund var faktiskt en av tre systrar som spelade i klubbens A-lag: Carolina Marklund, Mirjam Marklund och Hanna Marklund. Också Hanna Ljungberg hade sin hemmaklubb i Sunnanå SK, även om hon under större delen av sin karriär spelade för Umeå IK.

Något som alla fotbollsspelare har gemensamt, oavsett klubb och oavsett kön, är att de längtar till sommaren. Även om många fotbollsspelare tränar utomhus sent in på vintern, tillåter ändå sommaren mer behagliga träningsförhållanden. Om du också älskar sommaren, och vill att den ska räcka så länge som möjligt, kan det vara en bra investering att bygga ett uterum. På så sätt kan du sitta ute minst lika länge om året som fotbollsspelare tränar utomhus.