Allt fler thaiboxningsklubbar i Sverige

Fotboll är som bekant den mest populära sporten i Sverige, och detsamma gäller i många andra länder i världen. Än så länge är det dock en helt annan sport som är den största i Thailand (även om fotbollen växer i popularitet även där), nämligen thaiboxning.

800px-High_kick_blockThaiboxning är en kampsport som, precis som namnet antyder, har sitt ursprung i Thailand, där den användes av den thailändska armén som närstridsteknik. Sedan dess har dock mycket att dessa tekniker skalats bort, till exempel en del av självförsvaret och användandet av vapen. Thaiboxning är idag en relativt enkel kampsport, då den jämfört med många andra kampsporter har mycket få tekniker. Fokus för utövarna av sporten ligger istället på att öva in dessa tekniker till perfektion, och att träna upp sin fysiska styrka och kondition till max.

Till Sverige kom sporten år 1977, då Krister Bergenhall efter att ha besökt Thailand ett flertal gånger började utöva thaiboxning på hemmaplan. Thaiboxning är med andra ord fortfarande en relativt ny sport i Sverige, och den forsätter hela tiden att växa. Om du är en av de allt fler svenskar om utövar thaiboxning, och skulle vilja flytta till Thailand för att lära dig sporten i dess hemland, ska du kontakta Crown Relocations. De kan hjälpa dig med allt pappersarbete och alla praktiska detaljer inför din flytt.

Leave a Comment